Ontdek S-Bestek, BIMMEN met bestekken!

Systhema heeft, als eerste bedrijf een op STABU2, STABU NL/SfB en STABU2-Online gebaseerde web-based besteksoftware (SaaS) voor de burger- en utiliteitsbouw, genaamd S-Bestek, gelanceerd.

S-Bestek van Systhema is de eerste op STABU2-online besteksoftware voor de burger- en utiliteitsbouw. S-Bestek ondersteunt naast STABU2 ook STABU-NL/SfB en UAV 2012. S-Bestek maakt het mogelijk om online bestekken te delen met ander bestekschrijvers. Dit noemen wij BIMMEN met bestekken.

Nieuwe de IFC-module
S-Bestek heeft als eerste een IFC-import functie gemaakt waarmee IFC-data kan worden geladen in S-Bestek. Indien het 3D-model is gebaseerd op BIM Basis ILS kan binnen de NL/SfB module automatisch de structuur van het bestek worden opgebouwd tot de 4-cijferige NL/SfB-elementcode.
Vervolgens kan aan de objecten bouwkundige specificaties en technische/presentatie eisen worden opgesteld en gekoppeld. Door klikken op het wordt het object wordt dit zichtbaar in het model (online viewer). Tevens kan ook vanuit het model de specificatie worden opgevraagd, dus twee kanten op. Voor de BIM-wereld is dit uniek en erg hot.

Licenties: betalen per bestek
Samen met STABU hebben we een licentiestructuur ontwikkeld die het mogelijk maakt om per bestek af te rekenen, ideaal voor bestekschrijvers die maar een paar bestekken per jaar maken. S-Bestek is ook geschikt voor fabrikanten die zelf hun bestekteksten willen maken en deze online beschikbaar willen stellen aan bestekschrijvers.