Ontdek S-Bestek, BIMMEN met bestekken!

Systhema heeft, als eerste bedrijf een op STABU2, STABU NL/SfB en STABU Bouwbreed gebaseerde web-based besteksoftware (SaaS) voor de burger- en utiliteitsbouw, genaamd S-Bestek, gelanceerd.

S-Bestek van Systhema is de eerste op STABU online besteksoftware voor de burger- en utiliteitsbouw. S-Bestek ondersteunt naast STABU2 ook Bouwbreed-Werksoorten, Bouwbreed-Bouwsystemen&Installaties, Bouwbreed-NL/SfB, UAV 2012. S-Bestek maakt het mogelijk om online bestekken te delen met ander bestekschrijvers. Dit noemen wij BIMMEN met bestekken.

U kunt naast STABU specificaties ook gebruikmaken van OSF-specificaties voor zowel STABU2 als Bouwbreed-Werksoorten en Bouwbreed-Bouwsystemen&Installaties. S-Bestek is hiermee de eerste besteksoftware die Bouwbreed geschikt heeft gemaakt voor OSF (Open Specificatie Formaat).

IFC-import
S-Bestek heeft als eerste een IFC-import functie gemaakt waarmee IFC-data kan worden geladen in S-Bestek. Indien het 3D-model is gebaseerd op BIM Basis ILS kan binnen de NL/SfB module automatisch de structuur van het bestek worden opgebouwd.

Licenties: betalen per bestek
Samen met STABU hebben we een licentiestructuur ontwikkeld die het mogelijk maakt om per bestek af te rekenen, ideaal voor bestekschrijvers die maar een paar bestekken per jaar maken. S-Bestek is ook geschikt voor fabrikanten die zelf hun bestekteksten willen maken en deze online beschikbaar willen stellen aan bestekschrijvers.